Prof. Dr. Moldobayev için cenaze töreni düzenlendi

/ Kaynak: AA
Prof. Dr. Moldobayev için cenaze töreni düzenlendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırgızistan'da pazar günü hayatını kaybeden Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi kurucu rektörlerinden Prof. Dr. Moldobayev için cenaze töreni düzenlendi

Rektörlük binası önündeki törene Moldobayev'in ailesi, yakınları ve meslektaşlarının yanı sıra Başbakan Coomart Otorbayev, eski Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Manas Üniversitenin eski rektörlerinden ve Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.
Türkiye-Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Otorbayev, törende yaptığı konuşmada Manas Üniversitesi'nin ilk rektörü olarak 12 yıl boyunca görev yapan Moldobayev'i her zaman saygıyla anacaklarını söyledi.
Rektör Prof. Dr. Sabahattin Balcı da Moldobayev'in Manas Üniversitesi'nin kuruluşunda büyük emeğinin geçtiğine dikkati çekerek "Bugün bu üniversite var ise, Moldobayev sayesinde ayaktadır" diye konuştu.
Moldobayev ile 8 yıl çalışan Prof. Dr. Çevik, Moldobayev'in ölüm haberini alır almaz Bişkek'e geldiğini belirterek "Moldobayev, çok önemli bir bilim insanıydı. Kendisi bize evini açtı. Bize daima destek oldu. Tüm vaktini Kırgız halkının ilimine harcadı. Sevgili öğrenciler, Moldobayev'i örnek alın ve onun izlediği yolda yürüyün" dedi.
Törenin ardından Moldobayev, Bişkek yakınlarındaki Ala Arça Mezarlığı'nda defnedildi.
Moskova Devlet Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlayan Moldobayev, 1973'ten 1985'e kadar Komünist Partisi'nin Bişkek teşkilatında sekreterlik görevinde bulunmuştu. Sovyetler Birliği döneminde Kırgızistan Cumhuriyeti Meclisi'nde milletvekilliği yapan Moldobayev, 1995'te Bişkek'te kurulan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nin rektörlüğüne atanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...