Prigojin yeniden sahnede! Afrika'ya özgürlük vaadi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Wagner lideri Yevgeniy Prigojin, başarısız darbe sonrası ilk video mesajını yayınladı. Askeri kamuflaj ve silahıyla birlikte konuşan Prigojin, videoda Afrika'ya dikkat çekerek, "Adalet ve mutluluk; Afrika halkı için, DAEŞ, El Kaide ve diğer haydutların hayatlarını bir kabusa dönüştürüyoruz." ifadesini kullandı. Paralı asker grubu liderinin Afrika'da olduğu iddia ediliyor.

Rusya’da 24 saatlik başarısız darbe girişimine öncülük eden Wagner lideri Yevgeniy Prigojin, uzun aradan sonra görüntü yayınladı.

24 Haziran’daki darbe girişimi sonrasında herhangi bir Wagner grubuna bağlı Telegram kanallarında yayınlanan videoda Prigojjin, askeri kamuflajı ve silahlı olarak görülüyor ve grubunun Afrika'yı "daha özgür" hale getirdiğini söylüyor.  

Mesajda Prigojin'in "Çalışıyoruz. Sıcaklık 50 derece, her şey istediğimiz gibi. Wagner PMC keşif ve arama faaliyetleri yürütüyor, Rusya'yı tüm kıtalarda daha büyük, Afrika'yı daha özgür kılıyor" dediği duyuluyor.

Wagner lideri Prigozin videonun devamında, Afrika halkı için çalıştıklarını iddia ederek, "Adalet ve mutluluk; Afrika halkı için, DAEŞ, El Kaide ve diğer haydutların hayatlarını bir kabusa dönüştürüyoruz." dedi.

Prigojin, geniş bir alanda çalıştıklarını ve Wagner'in işe alım yaptığını ifade ederek grubun "belirlenen görevleri yerine getirmeye devam edeceğini" söyledi.

PRİGOJİN AFRİKA'DA MI?

Sosyal medyada Prigojin’in Afrika’da olduğuna dair iddialar paylaşılıyor. Wagner liderinin 50 derece sıcaklık olduğunu ifade etmesi ve Afrika’daki faaliyetlerine dikkat çekmesinin bu iddiaları güçlendirdiği ifade ediliyor.

Wagner’in Afrika’da hatırı sayılır bir gücü olduğu belirtiliyor. Paralı asker grubunun Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Mali ve Sudan’da bulunduğu biliniyor. Ayrıca, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde de operasyonlar yürüttüğüne yönelik iddialar bulunuyor.

Afrika ülkelerinin, terör ve isyancı grupları bastırmak için savaş deneyimi olan Wagner grubunu kullandığı biliniyor.

Paralı asker grubunun Afrika’da çok sayıda savaş suçu işlediğine dair iddialar da bulunuyor.

Rusya’daki başarısız darbe girişiminden sonra Wagner liderine ait olduğu iddia edilen bir ses kaydında, Prigojin, Afrika kıtasının öneminde dikkat çekti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...