Prenses Selva iade-i itibar istiyor

Düzenleyen:
Prenses Selva  iade-i itibar  istiyor

DÜNYA Haberleri

Tunus’ta son Osmanlı beyi Selahaddin Emin Bey’in 1957’de görevden uzaklaştırıldıktan sonra tüm mal varlığına el konulan ailesi, kendilerine ait malların geri verilmesini istiyor.

Tunus’ta 1957’de görevden uzaklaştırılan son Osmanlı beyi Selahaddin Emin Bey’in ailesi, yıllarca maruz kaldıkları haksızlıkların giderilmesini ve Tunus’un bağımsızlığı uğruna mücadele eden dedeleri için iade-i itibar istiyor. Tunus’ta şehir merkezinde restoran işleterek geçimini sağlamaya çalışan, Emin Bey’in 75 yaşındaki torunu Prenses Selva bin Selahaddin, “Hakikat ve Onur Heyeti’ne başvurup iade-i itibar isteğimizi ilettik, ayrıca şahsımıza ait malların geri verilmesini talep ettik. Ancak pek ümitli değiliz. Bizim istediğimiz önce iade-i itibar. Bu ülkede dedeme küfredildi. Tunus’un beyleri ‘Ülkeye sömürgecileri getirdi’ denildi. Bu nasıl bir iftira?” diye konuştu. Kendilerine, “Siz Türksünüz, ülkenize dönün” denildiğini dile getiren Selva, “Oysa bizler bu ülkede aile olarak 250 yıl hüküm sürmüş bir hanedanın çocuklarıyız. Evet aslımız Türk, bizler Türk’üz ancak dedelerimiz Osmanlı’dan gelerek burada yönetimde bulundular. Ancak 250 yıl geçtikten sonra bizlere sanki Tunuslu değilmişiz gibi davrandılar” ifadesini kullandı. Tunus’un bağımsızlık mücadelesini destekleyen Emin Bey, 20 Mart 1956’da bağımsızlığın kazanılmasının ardından kral olarak ülkenin başında yer aldı. Emin Bey, ilk Devlet Başkanı Habib Burgiba’nın 27 Temmuz 1957’de cumhuriyet ilan etmesiyle görevden uzaklaştırıldı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...