Büyük bir mafya kaçırmakla tehdit etti: Üniversiteye başlayan veliaht Prenses Amalia evinden çıkamıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hollanda'nın Veliaht Prensesi Amalia

DÜNYA Haberleri

Hollanda Prensesi Amalia’nın üniversiteye başlamak için evinden ayrılması gerekiyor ancak bir süredir tehdit edilen Prenses, evinden dışarı çıkamıyor. Prenses Amalia’nın, suç örgütlerinin hedefinde olduğu belirtiliyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Hollanda Kralı Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima, İsveç'e gerçekleştirdikleri resmi ziyarette konuştu. Basın toplantısında bir soru üzerine, Prenses Amalia'nın Amsterdam'da yaşamadığını ve Lahey’deki evinden ‘güvenlik’ endişesi nedeniyle çıkamadığını açıkladılar.

Hollanda Kralı ve Kraliçesi, suç örgütlerinin hedefinde olduğu belirtilen 18 yaşındaki veliaht Prenses Amalia’nın Amsterdam Üniversitesinde eğitime başlaması gerektiğini ancak tehditler yüzünden Amsterdam’daki öğrenci evinde kalmadığını belirtti. Hollanda Kralı Willem-Alexander’dan sonra tahtın varisi olan Prenses Amalia, Amsterdam Üniversitesinde politika, hukuk ve psikoloji eğitimine başlamıştı. 

DİĞER ÖĞRENCİLER GİBİ DEĞİL

Kraliçe Maxima, Amsterdam'da üniversite eğitimine başlayan ve öğrenci evinde kalacağını açıklayan Prenses'in, diğer okul arkadaşları gibi bir öğrenci hayatı olmadığını söyledi. Kraliçe, "Çocuğunuzun böyle yaşadığını görmek hiç hoş değil" dedi.

Hollanda Kralı ve Kraliçesi, zorluklara rağmen Prenses Amalia'nın sınıfını geçeceğini düşünüyor. Kraliçe Maxima, "Bence o çok cesur. Şunu dürüstçe söyleyeyim, onun ayakta kalmasıyla gerçekten gurur duyuyorum" şeklinde konuştu. Kral Willem-Alexander da kızıyla ilgili durumu "Bunu tarif edemem, gerçekten çok zor" diye değerlendirdi.

KAÇIRILMAKLA TEHDİT EDİLDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise tehdit ve güvenlik önlemleri konusunda açıklama yapmaktan kaçınırken, Prenses Amalia için çok üzgün ve tehditler konusunda endişeli olduğunu belirtti.

Adalet ve Güvenlik Bakanı Dilan Yeşilgöz de Twitter’daki açıklamasında, Amalia'nın bu kadar yoğun şekilde korunmasını ‘korkunç bulduğunu’ belirterek, "Güvenlik hizmetlerimizin, Amalia'nın güvenliğin sağlamak için gece gündüz sıkı bir şekilde çalıştığını garanti ederim" dedi. 

De Telegraaf gazetesinde 17 Eylül'de yayımlanan bir habere göre, uyuşturucuyla bağlantılı bir mafya, Prenses Amalia ve Başbakan Rutte'yi kaçırmakla tehdit ediyor. Savcılık belgelerine dayandırılan habere göre, her iki ismin çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...