Prens Philip karısının görevi sırasında 13 ABD başkanı gördü

Düzenleyen:
Prens Philip karısının görevi sırasında 13 ABD başkanı gördü

DÜNYA Haberleri

Prens Philip, karısının kraliçeliği döneminde ABD’de 13 devlet başkanı gördü. Kraliçe Elizabeth, 1953’te tahta çıktığında ABD’de devlet başkanı Dwight Eisenhower’di.

HABER MERKEZİ

İngiltere’de cuma günü Windsor Kalesi’nde ölen Prens Philip, 74 senedir Kraliçe Elizabeth ile evliydi. Bu evliliğin son 68 senesi Elizabeth’in tahta çıkmasından sonraydı. Prens Philip, karısının kraliçeliği döneminde ABD’de 13 devlet başkanı gördü. Kraliçe Elizabeth, 1953’te tahta çıktığında ABD’de devlet başkanı Dwight Eisenhower’di. Prens Philip, Eisenhower’den sonra J. F. Kennedy, Johnson, Nixon, Ford, Carter, Reagan, George H.W., Clinton, Bush, Obama, Trump ve nihayet Biden dönemlerine şahit oldu. Prens Philip, bu başkanların, Trump ve Biden dışında hepsiyle görüştü. Philip, Joe Biden ile yeni başkan seçildiği için görüşemezken, 2019’da ülkeyi ziyaret eden Donald Trump’la da o sırada kraliyetteki görevlerinden emekli olduğu için görüşemedi. Biden ve Trump, halen hayatta olan diğer başkanlarla birlikte Prens Philip’in ardından taziye mesajı yayımladı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...