Polonya’dan dev adım! HIMARS çoklu roketatar merkezi Avrupa'nın göbeğinde olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Polonya’dan dev adım! HIMARS çoklu roketatar merkezi Avrupa'nın göbeğinde olacak

DÜNYA Haberleri

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın devam ettiği sırada Polonya ve ABD arasındaki güvenlik iş birliği derinleşiyor. Cephe hattında kendisini kanıtlayan HIMARS çoklu roketatar sistemi merkezinin Polonya’da kurulması için gereken adımlar atılmaya başlandı.

Polonya savunma sanayisini güçlendirmek için yeni adımlar atmaya devam ediyor.

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ABD’ye yaptığı üç günlük ziyaret kapsamında Maryland’deki Teknoloji ve Havacılık şirketi Lockheed Martin’i ziyaret etti.

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, Lockheed Martin yöneticileriyle görüşen Blaszczak şirketin Polonya savunma sanayisiyle iş birliğine hazır olduğunu belirtti.

HIMARS CEPHE HATTINDA KENDİSİNİ KANITLADI

Birçok Avrupa ülkesinin HIMARS çoklu roketatar sistemiyle ilgilendiğini belirten Blaszczak, "merkezin sadece Polonya için değil, aynı zamanda diğer Avrupa ülkeleri için de üretim noktası olmasını amaçladıklarını" ifade etti.

Söz konusu HIMARS çoklu roketatarlarını 2019 yılında sipariş ettiklerini belirten Blaszcak, bu yıl yine HIMARS çoklu roketatarlarının 18. Mekanize Tümen'e teslimatının gerçekleşeceğini aktardı.

Polonya’dan dev adım! HIMARS çoklu roketatar merkezi Avrupa'nın göbeğinde olacak

"AVRUPA ÜLKELERİNİN İHTİYACI VAR"

Polonyalı bakan ayrıca 500 adet yeni HIMARS siparişi için ABD Dışişleri Bakanlığı ve Kongre yetkilileriyle görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

ABD'li yetkililerle Javelin lazer güdümlü tanksavar füzelerinin Polonya'da üretim planını ele aldıklarını söyleyen bakan, "Ukrayna'da kendilerini kanıtlayan bu füzelere ihtiyaç Polonya'da da, diğer Avrupa ülkelerinde de oldukça fazla" dedi.

Kaynak: Reuters

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...