Polise pizza siparişi vererek yardım istedi

Düzenleyen:
Polise pizza siparişi vererek yardım istedi

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de bir kadın, otobüste yanında bulunan bir erkeğin kendisine zarar vereceğini anladı. Kadın, acil ihbar hattını arayarak "Pizza" sipariş etmek istediğini söyledi. Bundan şüphelenen görevliler, polis yollayarak kadını kurtardı.

İngiltere'de dün akşam acil durum numarası 999'u arayan bir kadın, operatöre "pizza" istediğini söyledi. Bundan şüphelenen operatör, kadına başının dertte olup olmadığı sordu ve "evet" cevabını aldı. Sorulara sadece "evet" ve "hayır" şeklinde cevap verebilen kadınla daha sonra kısa mesaj üzerinden iletişim devam ettirildi.

ARAÇ TAKİP SİSTEMİ İLE KADINA ULAŞILDI

Böylelikle kadının Kuzey Yorkshire'da bir otobüste olduğu ve yanındaki erkeğin kendisine zarar verme ihtimali bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine polis yönlendirildi. Ekipler, otobüs takip sistemlerini kullanarak yerini tespit ettikleri aracı durdurdu. Kadın sağ salim kurtarılırken yanındaki 40 yaşındaki bir erkek gözaltına alındı. Şahıs, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

PİZZA SİPARİŞ TEKNİĞİ

Kuzey Yorkshire Polis Teşkilatından Müfettiş Dan Spence, konuya ilişkin açıklamasında "Polisten yardım istemek için yurt dışında 'pizza siparişi' tekniğini kullanan insanların olduğunu biliyordum ama Kuzey Yorkshire'da benzer bir çağrı hatırlamıyorum" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...