Polis tarafından dövüldükten sonra hayatını kaybetmişti! ABD’li siyahi gencin görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

ABD’de 29 yaşındaki Tyre Nichols’ın polis tarafından dövüldükten sonra hastanede ölmesine ilişkin video görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı. Görüntülerde Nichols’ın 5 polis tarafından dikkatsiz araç kullandığı iddiası ile durdurulduğu, kenara çekildiği ve ilk çatışmanın meydana geldiği görülüyor. Siyahi genci dakikalarca döven polis memurları cinayetle suçlanıyor.

ABD’nin Tennessee eyaletinin Memphis kentinde Tyre Nichols’un polis tarafından dövülmesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Nichols’ın polis tarafından durdurulduktan sonra dövülmesinin polis kamerasındaki görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı. 

NEW YORK'TA PROTESTO DÜZENLENDİ

ABD Adalet Bakanlığı ve FBI olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. New York kentinde Tire Nichols protestolarında bir gösterici polis aracının üzerine çıkarak camlarını kırmaya çalıştı. Gösterici polis tarafından gözaltına alındı. Tyre Nichols’ın 7 Ocak’ta gün batımı fotoğrafı çektikten sonra evine giderken 5 polis memuru tarafından ‘dikkatsiz araç kullandığı’ gerekçesi ile durdurulmuş ardından dövülerek gözaltına alınmıştı. Nichols 10 Ocak’ta hayatını kaybetti. 

Polis tarafından dövüldükten sonra hayatını kaybetmişti! ABD’li siyahi gencin görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı

Vücut kameralarından polislerin trafiği durdurduğu görülüyor. Nichols’ın kenara çekildikten sonra memurların küfür ve tehdit ettikten sonra arabasından indirdiği görülüyor. Nichols o anlarda ‘Ben bir şey yapmadım’ diyerek açıklama yapıyor. 
29 yaşındaki Nichols’a daha sonra  polis tarafından biber gazı sıkıldı, Nichols’ın o anlarda ‘anne’ diye bağırdığı duyuluyor. Daha sonra ise tekme ve yumruklarla dövüldüğü görüldü. 

Polis tarafından dövüldükten sonra hayatını kaybetmişti! ABD’li siyahi gencin görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı

Nichols'a polisin biber gazı ile müdahale anı, vücut kamerasındaki görüntülere de yansıdı.

Memurlar daha sonra Nichols’ın yere yatmasını yüz üstü yatması talimatı veriyorlar.  Nichols’un polis tarafından dövüldükten sonra hastanede ölmesi sonucu soruşturma kapsamında 4 polis memurunun görevlerine geçen hafta son verildi. (Demetrius Haley, Desmond Mills Jr, Emmitt Martin III ve Justin Smith) Polisler cinayetle suçlanıyor.  

BIDEN’DAN GÖSTERİCİLERE ÇAĞRI

ABD Başkanı Joe Biden Nichols ailesi ve Memphis ailesine başsağlığı diledi ve gösterilerin ‘barışçıl’ düzenlenmesi çağrısında bulundu. Biden görüntüleri izledikten sonra çok öfkelendiğini belirtti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...