Polis öğretmenlere müdahale etti, Brezilya karıştı

/ Kaynak: CHA
Polis öğretmenlere müdahale etti, Brezilya karıştı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Brezilya'da Rio devlet okullarında görev yapan öğretmenlerin yaklaşık 2 aydır süren protestoları polisin müdahalesiyle şiddete dönüştü.

Ders sayısı dağıtımının adaletsiz ve ödeme oranlarının düşük olduğu gerekçesiyle uzun süredir grevde bulunan öğretmenler belediye binası önünde polisle çatıştı. Sendikalar ve yetkililer arasında haftalardır yürütülen müzakerelerde, öğretmenlerin derslere dönmesini sağlayacak formülün bulunamaması üzerine belediye binası önünde çadır kuran öğretmenlerin sabrı taştı. Görüşmelerin yapıldığı esnada binaya girmek isteyen öfkeli kalabalığa müdahale eden polis, plastik mermi, ses bombası ve joplarla grubu dağıtmak istedi. Olaylar esnasında çok sayıda gösterici yaralanırken, ara sokaklara dağılan grup taş ve sopalarla eyleme devam ettiler. Olayları yatıştırmak için açıklama yapan Rio Belediye Başkanı, son toplantıda maaşlarda yüzde 15 oranında bir düzeltme ve ders saatlerinde 40 saatlik sabit dağıtımda uzlaşıldığını belirtti. Kararın ardından öğretmenlerin taleplerinin yerine getirildiğini açıklayan Başkan, gruplardan grevi sonlandırmalarını talep etti.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...