PKK/YGP yandaşları İsveç'te yine sokağa çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PKK/YGP yandaşları İsveç'te yine sokağa çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç ve Filandiya'nın NATO'ya alınmasında teröre verdikleri destek en büyük sorun olmuş ve Türkiye ile uzun müzakereler yapılmıştı. Sonuç olarak NATO Madrid Zirvesi'nde İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasıda Üçlü Muhtıra izmalanmış ve İsveç, Türkiye'nin milli güvenliğine yönelik tüm tehditlere karşı konulacağını bildirmişti. Ancak geçen 4 ayın ardından İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü YPG/PKK yandaşları, yine Türkiye aleyhine gösteri yaptı.

Norra Bantorget Meydanı'nda toplanan terör örgütü yandaşları, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyine yapılacak olası askeri harekatının önlenmesi istendi.

Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in NATO Madrid Zirvesi'nde imzaladığı Üçlü Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma'nın iptal edilmesini talep eden terör yandaşları, Türkiye, Finlandiya ve İsveç aleyhinde sloganlar attı.

Ayrıca örgüt yandaşları yarın yapılacak genel ve yerel seçimler için PKK/YPG'yi destekleyen adaylara oy verilmesini istedi.

Göstericiler terör örgütü YPG/PKK'yı simgeleyen bez parçaları taşırken terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açtı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...