PKK’ya silah veren ABD kontrolü kaybetti: Binlerce silahın nerede olduğu belli değil

Düzenleyen:
PKK’ya silah veren ABD kontrolü kaybetti: Binlerce silahın nerede olduğu belli değil

DÜNYA Haberleri

Rusya işgaline karşı direnen Ukrayna başta olmak üzere dünya genelinde farklı ülkelere ve farklı gruplara silah veren ABD’nin silahların kontrolünü kaybettiği ileri sürüldü. Bu arada, ABD zaman zaman YPG/PKK gibi terör örgütlerine de silah veriyordu.

American Thinker dergisi, ABD Başkanı Joe Biden yönetimine ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı. ABD’nin diğer ülkelere sağladığı silahların kontrolünü kaybettiği ve dış pazarlarda silahların dolaşımını kontrol edemediği ileri sürüldü. Üstelik dergi bu iddianın kaynağının hükümet yetkilileri olduğunu söylüyor. 

ABD’nin Ukrayna’ya gönderdiği silahları da incelemeye alan dergi editörleri, yardımları denetlemesi gereken hükümet yetkililerinin silahların nereye gittiğine dair bilgi sahibi olmadığını iddia etti. Ayrıca silahları teslim eden ABD’li yetkililerin yalnızca makbuz aldığı ve başka bir kontrol mekanizması kurmadığı da aktarıldı. 

ORTADOĞU’YA ABD’DEN SİLAH AKIŞI

SIPRİ Silah Transferi Veritabanı’ndaki bilgilere göre, ABD Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore ve Irak başta olmak üzere daha çok Ortadoğu ülkeleri olmak üzere birçok ülkedeki çeşitli gruplara silah gönderiyor. 

Bununla birlikte, ABD yasal olmayan yollarla PKK’nın Suriye kolu YPG/PYD’ye silah yardımı yapıyor. Zaten ABD, PKK’yı da YPG’yi de terörist grup olarak tanımlamıyor. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...