PKK'lılar yakıp yıkıyor Almanya seyrediyor

Düzenleyen:
PKK'lılar yakıp yıkıyor Almanya seyrediyor

DÜNYA Haberleri

Almanya'da Türklere ait market ve uçak bileti satış noktasının bulunduğu AVM, PKK'lı teröristler tarafından kundaklandı. Failler yine bulunamadı.

Terör örgütü PKK'nın Almanya'daki taraflarları kendilerine haraç vermeyen Türklere ait iş yerlerini yakıp yıkmaya devam ediyor. Son olay Güney Almanya'nın Heilbronn kentinde Schäuffelent Sokak’ta bulunan Topkar Center'da saat 02.20'de meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler Türklerin işlettiği uçak bileti satan firmaya 3 molotofkokteyli attı. Çıkan yangın kısa sürede yan tarafında yine Türklerin işlettiği market ve iş yerlerine sıçradı. İtfaiyenin zamanında müdahalesi büyük bir felaketi önledi. Heilbronn polisinden yapılan açıklamada ilk bulguların kundaklama olduğu, hasarın iki milyon euro olduğu belirtildi. Olayla ilgili bilgi veren market sahibi Fuat ve Mehmet Topaloğlu kardeşler, "30 yıldan beri marketçilik yapıyoruz amaçları bizleri yıldırmaksa gitmeyeceğiz. Görgü şahitleri iki kişinin kaçarken görüldüğünü belirtti. Geçen ay da alışveriş merkezinin karşısındaki binalara PKK intikam yazıldı polis o yazıyı daha silmedi" dedi. Olay sonrası mağdur olan Türklerden biri de, "Her seferinde Alman polisine başvuruyoruz, bize her defasında, 'peşlerindeyiz' diyorlar. Ancak bugüne kadar yapılan saldırılarla ilgili hiçbir PKK'lı yakalanmadı" diye sitemde bulundu. Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı ise Almanya'nın çeşitli kentlerinde Türk toplumuna yönelik artan saldırıların oldukça üzücü olduğunu belirterek, "Mutlaka bu failler bir yerde açık vereceklerdir. Dolayısıyla yapılacak soruşturma kapsamında bu faillere ulaşılacaktır" dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...