"Pinokyo Macron"! Fransızlar isyanda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
"Pinokyo Macron"! Fransızlar isyanda

DÜNYA Haberleri

Hayat pahalılığı Fransızları canından bezdirdi. Bugün başkent Paris'te ülkede yaşanılan ekononmik kriz protesto edildi.

Millet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Bastille Meydanı'nda son buldu. Gösteride, 2 bin polis görev aldı.

Polis ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron karşıtı sloganlar atan göstericiler ellerinde, "Macron = Pinokyo (çünkü adam yalan söylüyor)", "Rafineri İşçilerine Tam Destek", "Biz de TotalEnergies’in CEO’su Gibi Yüzde 52 Maaş Artışı İstiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı.

140 BİN KİŞİ KATILDI, EMNİYET 30 BİN DEDİ

Organizatörler, Boyun Eğmeyen Fransa (LFİ) lideri Jean-Luc Melenchon'un çağrısıyla düzenlenen protestoya 140 bin kişinin katıldığını ifade etti. Emniyet Müdürlüğü ise bu sayıyı 30 bin olarak açıkladı.

POLİS VE GÖSTERİCİLER BİRBİRİNE GİRDİ

Göstericilerden bazılarının bir bankanın camlarını ve yakındaki bankamatikleri kırması dikkati çekti. Diğer yandan sosyal medyada yer alan bazı görüntülerde, polis ile göstericiler arasında yer yer arbede yaşandığı görüldü.

"Pinokyo Macron"! Fransızlar isyanda

"FİYATLAR ARTIYOR, MAAŞ AYNI"

Fransız vatandaşı Isabelle, hayat pahalılığına ve hükümetin iklim değişikliğiyle mücadele için harekete geçmemesini öfkeli olduğunu söyledi. Belirtildiğinin aksine ülkedeki birçok kişi için hayatın çok fazla pahalılaştığını ve zor olduğunu ifade eden Isabelle, fiyatların artmasına karşın maaşların değişmediğini dile getirdi.

HALK İŞSİZLİĞE TEPKİ GÖSTERDİ

NousToutes Feminist Topluluğu aktivistlerinden Gwendoline de işsizliği ve emeklilik reformunu protesto ettiğini belirtti. Gwendoline, maruz kaldığı şiddeti anlatmaya karar veren kadınların, Fransa’daki siyasi partilerce desteklenmediğini aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...