Pilotlara inanılmaz teklif!

Düzenleyen:
Pilotlara inanılmaz teklif!

DÜNYA Haberleri

Çin'de faaliyet gösteren sivil hava yolu şirketleri artan pilot ihtiyacını yabancı pilotlarla karşılamak için 30 bin dolar maaş ödemeyi göze aldı. Çin’de 30 bin dolar maaşla kriterlere uygun pilotlar aranıyor.

Sivil havacılık sektörünün her geçen gün büyüdüğü Çin’de buna paralel olarak pilot ihtiyacı da hızla artıyor. Çinli havayolu şirketleri kriterlerine uygun pilot bulabilmek için oldukça dolgun maaşlar ödemeyi göze almış durumda. Yabancı pilotlara gelirlerinden vergi kesintisi muafiyeti gibi kolaylıklar da tanınacak.

Çin’de sivil havacılık sektör hızla büyüyor. Yolcu trafiğinin gelecek yirmi yıl boyunca yılda ortalama yüzde 6,5 büyümesi bekleniyor. Hava yolu şirketleri bu süre boyunca 1 trilyon doları aşkın yatırımla yaklaşık 7 bini aşkın uçak satın alacak. Uçak sayısının artması daha fazla pilot demek. Çin’deki okulların yeterli sayıda pilot yetiştirmesi mümkün görünmüyor. Bunun üzerine şirketler de ihtiyacı karşılamak için adeta pilot avına çıktı.

Çinli havayolu şirketlerinin pilot bulmasına aracılık eden Wasinc International adlı şirketin CEO’su Dave Ross, “Talebi karşılamak için dünyada yeterli sayıda pilot yok. Bu yüzden pilotlara teklif edilen maaşlar da her geçen gün artış gösteriyor.” açıklamasında bulundu.

Yabancı bir pilot Çin’de çalışmayı tercih ederse ayda 30 bin dolara kadar gelir elde edebilecek. Sektör ortalamasının çok üzerinde olan dolgun maaşlara vergi kesintisi de uygulanmayacak. Çinli havayolu şirketlerinin yabancı pilotları cezbetmek için yıllık 300,000 dolar ödemeyi göze almış olması iştah kabartsa da, yoğun hava kirliliği ve uzun bürokratik işlemler yabancı pilotları bu konuda tekrar düşünmeye itiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...