Peşmerge'nin Telafer nöbeti

Düzenleyen:
Peşmerge'nin Telafer nöbeti

DÜNYA Haberleri

Sincar kentini terör örgütü DAEŞ'ten geri alan Peşmerge güçleri, Telafer kentine doğru mevzi kazıp nöbet tutuyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, Musul'a bağlı Sincar'ın kurtarılmasından sonra, terör örgütü DAEŞ'in elinde bulunan Telafer kentine doğru mevzi kazmaya başladı.

Sincar ve Telafer kentleri arasındaki 40 kilometrelik mesafenin yarısına kadar ulaşan Peşmerge, kenti çıplak gözle görebiliyor. Kente giden ana caddeye büyük hendekler kazan Peşmerge, herhangi bir saldırıya karşı mevzilerdeki nöbetini sürdürüyor.

Telafer kentine 20 kilometre uzaklıktaki Umum Şebabi Mevzisi'ndeki Peşmerge Komutanı Albay Behçet Teymus AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şengal'in (Sincar) düşmesinden sonra, militanların bölgedeki etkinliği çok azaldı çünkü burası kendileri için oldukça stratejik bir yere sahipti. Bununla beraber Telafer'i Musul ve Şengal'e bağlayan ana yolda çeşitli hendekler kazdık, şu anda kent girişlerinin bir kısmı elimizde" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...