Peşmerge ve ÖSO geldi, IŞİD'in psikolojisi bozuldu

/ Kaynak: DHA
Peşmerge ve ÖSO geldi, IŞİD'in psikolojisi bozuldu

DÜNYA Haberleri  / DHA

Kobani'de, Peşmerge ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin gelmesiyle savunma pozisyonuna geçen IŞİD'in psikolojik olarak da etkilendiği belirtiliyor.

Kilis'e 4 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye'nin Delhami Köyü'nde, ÖSO ile Kobani'ye desteğe giden IŞİD militanları arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Dumanların yükseldiği bölgeye Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ağır silahlar konuşlandırılarak askeri yığınak yapıldı.


Kobani'yi doğu, batı ve güney kesimlerinden nbsp;kuşatan örgüt, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları karşısında nbsp;önemli sayıda kayıp vermişti.
nbsp;
Son olarak Peşmerge ve ÖSO gruplarının bölgeye sevk edilmesi ise nbsp;IŞİD'i zor durumda bıraktı. Bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları nbsp;düzenleyerek Kürt grupların bulunduğu bölgelerde alan hakimiyetini ele geçirmeye nbsp;çalışan terör örgütünün, son günlerde bu yöntemden uzaklaşması dikkati çekiyor. nbsp;
nbsp;
"Saldırıdan savunma pozisyonuna geçti" nbsp;
nbsp;Savunma pozisyonuna geçen IŞİD'in, özellikle Irak ve Suriye'nin Rakka nbsp;kentinden yayımladığı görüntülerle Kobani'ye yönelik "Psikolojik üstünlük" nbsp;kurmaya çalıştığı şeklinde değerlendiriliyor. Kobani'de kayıplar veren örgütün bu nbsp;nedenle Tel Abyad ve Rakka'daki güçlerini bölgeye sevk ettiğine dair bilgiler de nbsp;geliyor. nbsp;
nbsp;
Artık bu yöntemi de kullanamıyor
nbsp;Kobani'de Kürt gruplara destek veren Muhalif Rakka Devrimcileri Saha nbsp;Komutanı Ebu İbrahim, IŞİD'in, ÖSO ve Peşmerge nbsp;grubunun bölgeye gelmesinden psikolojik olarak etkilendiğini söyledi. Örgütün şu nbsp;anda savunmaya çekildiğini ifade eden İbrahim, "IŞİD, daha önce intihar nbsp;saldırılarıyla üstünlük kurmaya çalışıyordu ancak artık bu yöntemi kullanamıyor. IŞİD'in önümüzdeki günlerde bölgedeki alan hakimiyetini kaybedeceğini nbsp;değerlendiriyoruz" dedi. nbsp;


İbrahim, ÖSO ve bazı Kürt gruplarla ön cephede savaştıklarını, Peşmerge grubunun ise batı kesimde ağır silahlarla kendilerine destek verdiğini nbsp;kaydetti. nbsp;
nbsp;
ÖSO İLE IŞİD ARASINDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA
KİLİS'e 4 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye'nin Delhami Köyü'nde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Kobani'ye desteğe giden IŞİD mensupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Dumanların yükseldiği bölgeye Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ağır silahlar konuşlandırılarak askeri yığınak yapıldı.


Kobani'ye desteğe giden IŞİD güçleri ile ÖSO arasında Kilis'e 4 kilometre uzaklıktaki Delhami Köyü yakınlarında öğleden sonra çatışma çıktı. Şiddetli patlama seslerinin geldiği ve dumanların yükseldiği bölgedeki yerel kaynaklar, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti. PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'nin, IŞİD'e karşı çatıştığı Parsa dağının karşısına ise Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye Gaziantep'te konuşlu 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından kente gönderilen ağır silahlar, konuşlandırılarak askeri yığınak yapıldı. Sınırdaki hakim tepeye konuşlandırılan obüs ve fırtınaların namluları ise Suriye'ye çevrildi.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...