Pentagon, Bağdadi'nin yaralandığını doğruladı

Pentagon, Bağdadi'nin yaralandığını doğruladı

DÜNYA Haberleri

Pentagon, Irak'ta terör örgütü IŞİD'in lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin yaralandığı iddialarını destekleyecek bilgiye sahip olmadıklarını bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı nbsp;Pentagon sözcülerinden Elissa Smith, açıklamasında, "IŞİD lideri el-Bağdadi'nin yaralandığına dair haberleri destekleyecek bilgiye sahip değiliz" ifadesini kullandı. IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bağdadi'nin yaralandığını duyurmuştu.

Irak'ta Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Enbar iline düzenledikleri operasyonda, arasında 2 IŞİD lideri olmak üzere 12 militanın öldüğünü belirtmişti.

Pentagon Sözcüsü Smith, AA'nın sorusuna yanıt olarak yaptığı bir önceki açıklamasında da koalisyon güçlerinin cuma gecesi Musul yakınlarında IŞİD liderlerinin bir araya geldiği konvoya bir dizi hava saldırıları düzenlediğini belirtmişti. Saldırılarda IŞİD'in 10 araçlık silahlı konvoyunun imha edildiği bilgisini veren Smith, saldırıların örgüte yönelik baskıyı sürdürdüklerinin ve grubun manevra, iletişim ve komuta rahatlığını giderek sınırlandırdıklarının göstergesi olduğunu kaydetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...