Pasaportunu yeniletmek istedi, 62 yaşında 'vatansız' kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Independent Türkçe
- Güncelleme:
Pasaportunu yeniletmek istedi, 62 yaşında 'vatansız' kaldı

Dünya Haberleri  / Independent Türkçe

Doğdu, eğitim aldı, 30 yıldan fazla çalıştı. 62 yaşındaki doktor, bunca zamandır yaşadığı ülkenin vatandaşı olmadığını öğrendi. Pasaportunu yeniletmek istediğinde 'haymatlos' olduğu söylenen ABD'li doktor, hayatının şokunu yaşadı.

ABD'nin Kuzey Virginia eyaletinde yaşayan 62 yaşındaki doktor Siavash Sobhani, doğduğu, eğitim aldığı ve 30 yıldan fazla çalıştığı ABD'nin vatandaşı olmadığını yeni öğrendi ve 'haymatlos' konumuna düştü.

Washington Post'ta yayımlanan "Doktor pasaportunu yeniletmeye çalıştı. O artık bir vatandaş değil" başlıklı haberle gündeme gelen Sobhani, ABD yurttaşı olduğunu kanıtlamak için verdiği mücadeleyi anlattı.

Haziran ayında pasaportunu yeniletmek için başvuru yapan Sobhani'nin talebi reddedildi, yeni pasaportu verilmedi. Hatta bebekliğinden beri sahip olduğu ABD vatandaşlığı da elinden gitti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen mektupta, Sobhani doğduğunda babasının İran Büyükelçiliği'nde diplomat olduğu, bu nedenle kendisine vatandaşlık verilmemesi gerektiği belirtildi.

"VERGİLERİMİ ÖDEDİM, SEÇİMLERDE OY KULLANDIM"

Belgeyi aldıktan sonra şaşkına döndüğünü söyleyen dahiliye uzmanı, şunları söyledi:

"Hayatım boyunca buradaydım. Vergilerimi ödedim, seçimlerde oy kullandım. Covid-19 salgınında kendimi, ailemi riske atarak çalıştım. Haliyle 61 yıl sonra biri size, 'Bir hata oldu artık ABD yurttaşı değilsiniz' dediği zaman şoke ediyor."

BİNLERCE DOLAR HARCAMA YAPTI

Avukatlık masrafları için halihazırda 40 bin dolardan fazla para harcadığını ifade eden Sobhani, vatandaşlığının altı ay içinde geri verilmesini umduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Independent Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...