Paris suikastında 'şifreci' aranıyor

Paris suikastında 'şifreci' aranıyor

DÜNYA Haberleri

Paris'te 3 kadın PKK'lının öldürülmesiyle ilgili olarak Fransa polisi İranlı bir zanlıyı arıyor. Daire kapısının şifrelerini devre dışı bırakan İranlı, kamera kayıtlarıyla tespit edildi. Yakalanan 2 kişinin gözaltı süreleri uzatıldı.

Fransa'daki 3 kadın PKK'lının öldürülmesi ile ilgili olarak 3 tetikçi belirlenmiş; bunlardan ikisi yakalanmıştı. Türkiye doğumlu 2 erkek zanlının polis tarafından cinayetle ilgili bilgi almak amacıyla iki gün gözaltında tutuldu. nbsp;Şahısların gözaltı süreleri dün uzatıldı. AFP'nin adli bir kaynağa dayandırdığı habere göre; zanlıların hakim karşısına çıkarılabileceği ifade edildi. nbsp;PKK tarafından "yurtsever" olarak tanımlanan bu iki şahıstan birinin olay günü Sakine Cansız'ı Kürt Enformasyon Bürosu'na getirdiği ancak büronun resmi çalışanı olmadığı kaydedildi. Bu arada; Fransız polisinin bir numaralı şüpheli olarak İranlı bir şahsı aradığı öğrenildi. Bu şahsın daire kapısının şifrelerini devre dışı bırakan kişi olduğu kamera kayıtları ile tespit edildi. Fransız polisi ve Paris'teki Kürt çevreleri, bu şahsın bir istihbarat servisi görevlisi olma ihtimali üzerinde duruyor. Olayla ilgili çok sayıda gözaltının olduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...