Pakistan'dan yabancı devlet ve gizli servislerine uyarı

/ Kaynak: AA
Pakistan'dan yabancı devlet ve gizli servislerine uyarı

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan, Belucistan'da 20 işçinin öldürülmesine ilişkin olayda rolü olduğunu düşündüğü 'yabancı devlet ve gizli servislere' uyarıda bulundu.

Pakistan Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral Rahil Şerif'in, "Belucistan eyaletinde teröristlere destek vererek ülkesini istikrarsızlığa sokmaya çalışan yabancı devlet ve gizli servislere uyarıda bulunduğu" bildirildi. Pakistan Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asim Selim Bacva, yaptığı açıklamada, "Kara Kuvvetleri Komutanı bugün Kuetta'ya ziyarette bulundu. Turbat'ta 20 inşaat işçisinin vahşice öldürülmesini kınayan ve ailelere başsağlığı dileğinde bulunan Orgeneral Şerif, Belucistan'da teröristlere destek vererek Pakistan'ı istikrarsızlığa sokmaya çalışan yabancı devletler ve gizli servisleri uyardı ve onların emellerinin suya düşürüleceğini söyledi" ifadesinde bulundu. Bacva, Orgeneral Şerif'in, "Teröristler, onların destekleyicileri ve mali destek verenler ülkede saklanacak yer bulamayacaklar" dediğini aktardı. Belucistan eyaletinin Turbat bölgesinde Sohrap Barajı'ndaki köprü inşaatında çalışan 20 inşaat işçisi öldürülmüş, olayın sorumluluğunu ayrılıkçı grup Belucistan Kurtuluş Cephesi (BLF) üstlenmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...