Pakistan'dan Taliban görüşmesine yeşil ışık

/ Kaynak: AA
Pakistan'dan Taliban görüşmesine yeşil ışık

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan Yüksek Barış Konseyi üyelerinin Taliban'ın iki numaralı ismi Molla Abdülgani Barader ile görüşmesine yeşil ışık yaktığını bildirdi.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İngiltere'nin başkenti Londra'da üçlü zirve için bir araya gelen Afganistan, Pakistan ve İngiltere liderlerinin görüşmesinde, Kabil hükümeti ile Taliban arasında barışın tesisi için, Afganistan Yüksek Barış Konseyi üyelerinin Molla Barader ile görüşmesi üzerinde mutabakata varıldığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, Afganistan Yüksek Barış Konseyi üyelerinden oluşan bir heyetin gelecek günlerde Pakistan'a gideceği belirtildi.

Pakistan'ın Karaçi kentinde tutuklu bulunduğu cezaevinden geçen ay salıverilen Molla Abdülgani Barader'in ise Kabil hükümeti adına kendisi ile masaya oturmak isteyen barış konseyi üyeleriyle görüşmeyi kabul edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Londra'da salı günü başlayan zirvede, sınır güvenliği konusunda da anlaşma sağlandı. Buna göre Pakistan ve Afganistan İçişleri Bakanlığı yetkilileri bir araya gelecek ve bu konuda çözüm yolları arayacak. nbsp;Terörle mücadele konusunda da mutabakata varan iki ülke, kendi topraklarında terör faaliyeti yürütülen merkezleri ortadan kaldıracak ve bu konuda birbirine destek verecek. İki ülke de birbirini teröre destek vermekle suçluyordu.

İngiltere'nin arabuluculuğunda Pakistan ile Afganistan liderlerini bir araya getiren üçlü zirvenin ilk üç görüşmesinden sonuç alınamamıştı. Bu arada, mayıs ayında düzenlenen seçimleri kazanarak göreve gelen ve her fırsatta Afganistan ile ilişkileri geliştirmek istediğini belirten Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin davetini kabul ettiği ve gelecek hafta Kabil'i ziyaret edeceği duyuruldu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...