Pakistan'da sular durulmuyor! Ordu göreve çağırıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pakistan'da sular durulmuyor! Ordu göreve çağırıldı

DÜNYA Haberleri

Pakistan'da dün başlayan protestolarda 5 kişi öldü, gözaltına alınan göstericilerin sayısı 1200'ü geçti. Ükenin bazı eyalet yönetimleri güvenliğin sağlanması için orduyu göreve çağırdı.

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han’ın dün tutuklanmasının ardından başlayan protestolarda can kayıpları yaşanması üzerine eyalet yönetimleri güvenliğin sağlanması için orduyu göreve çağırdı. Ulusal basındaki haberlere göre, Peşaver’deki protesto gösterilerinde 4 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı.

ÜÇ EYALET TALEBİ ONAYLADI

Dünden bu yana düzenlenen protestolarda toplam 5 kişi öldü, 40'ın üzerinde kişi yaralandı. Yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Hayber Pahtunhva, Belucistan ve Pencap eyaletleri, güvenliğin sağlanması için orduyu göreve çağırdı. Federal İçişleri Bakanlığı, üç eyaletin talebini onayladı.

SOSYAL MEDYA KISITLANDI

Ülke genelinde mobil internet hizmetleri durduruldu. Twitter, YouTube ve Facebook gibi sosyal medya platformlarına erişim kısıtlandı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...