Pakistan'da saldırı: 6 ölü!

/ Kaynak: AA
Pakistan'da saldırı: 6 ölü!

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan'ın Haybar Pakhtun Huvah ve Belucistan eyaletlerinde gümrük görevlileri ve bir sağlık merkezine yapılan iki ayrı saldırıda toplam 6 kişi öldü.

Polis yetkilisi Muhammed İkbal yaptığı açıklamada, Haybar Pakhtun Huvah eyaletinin Kohat bölgesinde 3 kişinin düzenlediği silahlı saldırıda 5 gümrük görevlisinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
İkbal, saldırganların kim olduğunu henüz bilmediklerini belirterek, "Saldırı terör örgütleri tarafından da gerçekleştirilmiş olabilir, çetelerin işi de olabilir. Olayı araştırıyoruz" dedi.
Diğer yandan Kuetta kenti polis şefi Aitizaz Ahmed Goraya, Belucistan'ın Peştun Abad bölgesinde çocuk felci aşısı yapan bir ekibin sağlık merkezinde bulunduğu sırada kimliği belirsiz motosikletli kişilerin silahlı saldırıda bulunduğunu söyledi.
Saldırıda ekibin güvenliğini sağlayan polis memurunun yaşamını yitirdiğini ifade eden Goraya, sağlık görevlilerin zarar görmediğini kaydetti.
Kuetta kentinde son üç ayda sağlık ekiplerine düzenlenen saldırılarda 3'ü kadın 6 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...