Pakistan'da bombalı terör saldırısı: 7 ölü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pakistan'da bombalı terör saldırısı: 7 ölü

DÜNYA Haberleri

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde yerel bir siyasetçiyi hedef alan terör saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırı da yerel siyasetçinin de hayatını kaybettiği bildirildi

Pakistan'da son dönemde yaşanan bombalı saldırıları bir yenisi eklendi. Pakistan’ın Belucistan eyaletinde yer alan Turbat’ta bombalı saldırı düzenlendi.

Yerel bir siyasetçiye ait aracın geçişi sırasında yol kenarına yerleştirilen uzaktan kumandalı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti.

Bombalı saldırıda Ishaq Yaqub adlı yerel siyasetçinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Olay yeri güvenlik kordonu altına alınırken, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

PAKİSTAN'IN SORUNLU BÖLGESİ: BELUCİSTAN

Pakistan’ın Belucistan bölgesi, son dönemde ayrılıkçı grupların neden olduğu çok sayıda şiddet olayıyla gündeme geliyor.

Ayrılıkçılar, Pakistan’da ayrımcılığa maruz kaldıklarını belirterek bölgenin kaynaklarında eşit pay talebinde bulunuyorlar.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İHA-Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...