Pakistan uçurumun kenarında: Eski Başbakan Khan yeniden mahkemede

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pakistan uçurumun kenarında: Eski Başbakan Khan yeniden mahkemede

DÜNYA Haberleri

Güney Asya ülkesi Pakistan’da bir süredir devam eden siyasi gerginlik artık patlama noktasına geldi. Geçtiğimiz haftalarda yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan fakat daha sonra kefaletle serbest bırakılan eski Başbakan Imran Khan yeniden hakim karşısına çıktı.

Pakistan'ın eski Başbakanı Imran Khan, geçen yıl Nisan ayında iktidardan indirilmesinden bu yana kendisine karşı açılan 100'den fazla davaya sahip.

Khan, terörle mücadele mahkemesi huzuruna çıkmak için başkent İslamabad'a geldi.

Khan'ın Mart ayında mahkeme huzuruna çıktığı sırada İslamabad Adli Kompleksi dışında çıkan şiddet olaylarının ardından eski başbakanın aleyhine çeşitli davalar açıldı.

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre mahkeme, en az sekiz davada Khan’ın kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

Pakistan uçurumun kenarında: Eski Başbakan Khan yeniden mahkemede

SİYASİ KARGAŞA BİTMEK BİLMİYOR

Khan yolsuzluk suçlamasıyla 9 Mayıs’ta tutuklandı.

İslamabad Yüksek Mahkemesi, eski Başbakanı 12 Mayıs'ta 2 haftalık geçici kefaletle serbest bıraktı.

Güney Asya'daki nükleer silahlara sahip ülke, Khan'ın Nisan 2021'de güvensizlik oyu ile devrilmesinden bu yana kötüleşen bir ekonomiyle birleşen şiddetli bir siyasi kargaşanın pençesinde.

Khan, bu yıl Ekim ayında yapılması planlanan seçimlerin erkene alınmasını talep ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...