Dördüncü gemi de denize iniyor, Pakistan MİLGEM projesi tamamlanıyor

- Güncelleme:
Dördüncü gemi de denize iniyor, Pakistan MİLGEM projesi tamamlanıyor

Dünya Haberleri

Yerli savunma sanayisinin gerçekleştirdiği en büyük ihracat atılımı olan proje kapsamında 4 MİLGEM korvetinden ikisinin İstanbul Tersanesi Komutanlığında diğer ikisinin de Karaçi Tersanesi’nde inşasına aynı anda başlanmıştı.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Pakistan MİLGEM projesinin son ayağı olan 4. gemi PNS Tarıq, 2 Ağustos’ta Karaçi’de düzenlenecek denize iniş töreniyle suyla buluşacak. MILGEM gemileri; uzun menzilli etkin sensor ve silah sistemleri ile donatıldı. Düşük radar kesit alanı ve düşük akustik izi sayesinde izlenmesi zor olan gemilerde satıhtan satha, satıhtan havaya füzeler ile denizaltılara karşı silahlar yer alıyor. Üç boyutlu arama radarı, atış kontrol radarı ve karinaya monteli sonar sistemi ile donatılan MİLGEM’ler zorlu deniz şartlarında da tecrübe edildi. Gemiler, kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer saldırılara karşı da dayanıklı olarak yapıldı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...