Pakistan eski Başbakanı İmran Han'dan şok iddia: Beni öldürmek istiyorlar

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Hakkında açılan 97 davadan yargılanan Pakistan’ın eski Başbakanı İmran Han'ın destekçileri, İslamabad yönetimini protesto etmeye devam ediyor. Han TGRT ekibinden Emre Diner’in sorularını cevapladı. Mücadeleye devam edeceğini söyleyen Han, “Bizzat hükümet beni tutuklamak istiyor. Hatta öldürmek istiyor” diye konuştu.

Pakistan'da gözaltına alınmak istenen eski Başbakan İmran Han, ülke genelinde protestolar başlamıştı. Binlerce Han destekçisi sokaklara dökülürken hükümetten düşürülen Han hakkında 97 dava açıldı. Pakistan eski Başbakanı Han, TGRT haber editörü Emre Diner'in sorularını cevapladı.

Hakkındaki suçlamaları eleştiren Han, “Asla kanunları çiğnemedim. Bizzat hükümet beni tutuklamak istiyor. Hatta öldürmek istiyor” dedi.

Han’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Pakistan halkının huzuru ve ülkenin istikrarı için neler yaptığımı biliyorlar. Benim görev sürem 5 parmağımın sayısını geçmedi. Hiçbir şekilde kanunları asla çiğnemedim. Bu ülkedeki insanlar beni 50 yıldır tanıyorlar. Ülke tarihinde birçok önemli icraata imza attım. Hastaneler, üniversiteler inşa ettik. Bir kez daha söylüyorum. Hiçbir zaman kanunları çiğnemedim. Ve sadece son birkaç ayda hakkımda 97 dava açıldı.

“KAVGAYI KIŞKIRTAN HÜKÜMETTİR”

Suçlamaların iktidar tarafından yürütülen siyasi bir operasyon olduğunu ileri süren Han, "Cinayet, küfür, cinayete teşebbüs, vatana ihanet ve hatta bakınız terörizm gibi suçlamalarla karşı karşıya bırakıldım. Bu suçlamalara kimse inanmaz. Böyle bir durum söz konusu dahi değil. Sadece şuan ki iktidarın bana ve destekçilerime yönelik operasyonu bu.Kavgayı kışkırtan hükümettir. Partim seçimlere girerse, iktidara geleceğimizi çok iyi biliyorlar." ifadelerini kullandı.

“BENİ ÖLDÜRMEK İSTİYORLAR”

Han'a göre hükümet sadece tutuklama ile yetinmek istemiyor.

“Bizzat hükümet beni tutuklamak istiyor. Hatta öldürmek istiyor. Biliyorsunuz bir suikast girişimi oldu. Hayatta olduğum için şanslıyım. Onlar yoldan çekilmemi istiyorlar. En son çare olarak beni öldüremezlerse hapse tıkacaklar. Erken seçim istedim. Reddettiler. Evet destekçilerime çağrıda bulundum. Bu ülkenin özgürlüğü için mücadeleyi sürdürmelerini söyledim. Özgürlükten kastım, özgür irade ve parlamentonun özgür şekilde çalışması. Bu sistem devam ederse ülkede faşizm artacak."

Hükümetin orduyu partisine karşı kışkırttığını iddia eden Han, “174 hayır oyuyla hükümeti düşürmüşlerdi. Partime liderlik etmem engellenmek isteniyor. Pakistan adalet hareketi partisi ülkenin en büyük partisidir. Ve oldukça da güçlüyüz. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Ne olur ne biter bilemeyiz tabi ki. Şunu söylemeliyim, orduyu partime karşı kışkırtmak için girişimlerde bulunuluyorlar. Ve aynı zamanda PMLN liderliğindeki koalisyon hükümeti orduyu bana ve partililerimize karşı her türlü baskıyı yapmak için uğraşıyor. Seçim zamanı geldiğinde hep birlikte göreceğiz” dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...