Pakistan da Katar'a asker gönderiyor

Düzenleyen:
Pakistan da Katar'a asker gönderiyor

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin Katar'a asker gönderme kararı sonrası kardeş Pakistan da harekete geçti. Pakistan medyası 20 binden fazla askerin Katar'a gideceğini duyurdu.

Körfez'de yaşanan krize cevaben TBMM'de onaylandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla alınan Katar'a askeri destek kararının ardından Pakistan'ın da benzer bir kararla harekete geçtiği duyuruldu. Yerel kaynaklar kararın onaylandığını ve askerlerin en kısa sürede yola çıkacağını bildirdi.

İlk etapta kardeş Pakistan'ın bu ülkeye 20 binden fazla asker göndereceği ifade ediliyor. Askerlerin Katar'daki Türk Silahlı Kuvvetleri üssüyle koordinasyon içinde çalışacağı bildirildi. Ayrıca Pakistan makamları alınan kararın Türkiye ve Pakistan arasındaki askeri işbirliği anlaşmalarına göre faaliyete geçeceğini belirtti.

Öte yandan 5 bin Türk askerinin gönderildiği Katar'daki TSK üssüne Türk jetleri ve zırhlılarının da yerleştirileceği bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...