Pakistan Cumhurbaşkanı'ndan Deniz Kuvvetleri Komutanı’na devlet nişanı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Pakistan Cumhurbaşkanı'ndan Deniz Kuvvetleri Komutanı’na devlet nişanı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'na devlet başkanları dışındaki kişilere verilen en yüksek nişan olarak bilinen "İmtiyaz Nişanı" takdim etti.

Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu'na "İmtiyaz Nişanı" verdi.

Alvi, Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki devlet başkanlığı konutunda, Tatlıoğlu'na Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine verdiği katkıdan dolayı devlet nişanı tevdi etti.

"İmtiyaz Nişanı" olarak adlandırılan nişan, Pakistan'ın devlet başkanları dışındaki kişilere verdiği en yüksek nişan olarak biliniyor.

ERCÜMENT TATLIOĞLU KİMDİR?

4 Ağustos 2022'de gerçekleştirilen Yüksek Askerî Şûra sonucunda emekli olan Adnan Özbal'ın yerine Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Ercüment Tatlıoğlu getirilmişti.  Ercüment Tatlıoğlu  Türk asker. Mevcut Türk Deniz Kuvvetleri Komutanıdır.  Tatlıoğlu, 2 Haziran 1960 tarihinde İzmir'de doğdu. 1977 yılında Deniz Lisesinden, 1981 yılında Deniz Harp Okulundan mezun oldu.

1981-1990 yılları arasında TCG Gayret ve TCG Savaştepe muhriplerinde branş subaylığı ve bölüm amirliği, 1990-1992 yıllarında Deniz Harp Akademisi öğrenimi, 1992-1994 yılları arasında Ege Deniz Bölge Komutanlığı Harekat Şube Müdürlüğü görevini müteakip 1994-1996 yıllarında Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Rhode Island eyaletindeki Newport şehrinde Deniz Kurmay Koleji eğitimini tamamlamıştır.

1996-1998 yıllarında TCG Kılıç Ali Paşa II. komutanlığı ve komutanlığı, 1998-2000 yılları arasında TCG Zafer komutanlığı görevinin sonrasında TCG Gediz'in ABD'den transferi esnasında geminin ilk komutanı olarak 2000-2001 yıllarında görev yapmıştır.

Leuven Katolik Üniversitesinde "Avrupa Birliği Siyaseti ve Avrupa Birliği Politikaları" dalında yüksek lisans eğitimini ve Dokuz Eylül Üniversitesinde "Uluslararası İlişkiler Avrupa Birliği" doktorasını tamamladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...