Oy almanın sırrı: İslam düşmanlığı

Oy almanın sırrı: İslam düşmanlığı

DÜNYA Haberleri

Avrupalılar, 23-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde beş yıl görev yapacak 705 milletvekilini seçmek için sandık başına gidecek.

Selçuk Böke
ANKARA

Seçimler öncesinde Avrupa Birliği genelinde İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığı zirve yaptı. AP’ye parlamenter göndermek için yarışan Almanya için Alternatif Partisi (AfD) sokaklara “Camilere hayır”, “Almanya’nın sınırları korunmuyor” ve “Avrupa Arapya olmamalı” yazılı provokatif afişler astı. Almanya’nın sınırlarının göçmenlere kapatılmasını savunan parti, Türkiye’yle AB müzakerelerinin de sonlandırılmasını talep ediyor. Fransa’da da İslam ve mülteci karşıtı görüşleriyle eleştirilen Marine Le Pen’in partisi Ulusal Cephe’nin hazırladığı seçim broşüründe başörtüsü takan kadınlara yönelik eleştiriler yer aldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...