Orta Doğu'da kritik toplantı! CIA ve Mossad direktörleri Katar Başbakanı'yla görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Orta Doğu'da kritik toplantı! CIA ve Mossad direktörleri Katar Başbakanı'yla görüştü

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Thani, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ve İsrail istihbarat servisi Mossad Başkanı David Barnea ile bir araya geldi. Doha'da yapılan kritik görüşmede Gazze Şeridi’nde insani duraklama ve rehineler konularını ele aldı.

Katar, İsrail ve ABD, Katar’ın başkenti Doha’da üçlü görüşme gerçekleştirdi. Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Thani, CIA Direktörü William Burns ve Mossad Başkanı David Barnea’nın katıldığı görüşmede gündem Gazze'deki son durum oldu. 

GÜNDEM: ESİRLERİN SERBEST KALMASI VE ÇATIŞMALARA ARA VERİLMESİ 

Toplantıyla ilgili bir kaynak tarafından yapılan açıklamada, görüşmede Gazze Şeridi’ndeki çatışmalara 3 gün ara verilmesi ve yakıt dahil daha fazla yardımın bölgeye girişi karşılığında Hamas’ın 10 ila 20 sivil rehineyi serbest bırakması ile Hamas'ın Gazze Şeridi’ndeki rehinelerin bir listesini teslim etmesinin tartışıldığı ifade edildi.

SALDIRILARA 4 SAAT İNSANİ ARA

Öte yandan Beyaz Saray'dan gelen son dakika açıklamasında İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde saldırılarına hergün 4 saat ara vereceği yer aldı. İsrail, Filistinli sivillerin Gazze Şeridi’nin güneyine geçmeleri ve insani yardım sağlanması için her gün 4 saat boyunca Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki saldırılara ara verecek ve bunu önceden bildirecek. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...