Orta Afrika'da insanlık dışı görüntüler

Orta Afrika'da insanlık dışı görüntüler

DÜNYA Haberleri

Çatışmaların 'soykırıma dönüşebileceği' uyarılarının yapıldığı Orta Afrika Cumhuriyeti'nden haber ajanslarına kan donduran bir şiddet olayı yansıdı.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Mart 2013'te Hristiyan Cumhurbaşkanı François Bozize'yi devirip yerine kendi destekledikleri Michel Djotodia'yı getiren Müslüman Seleka milisleri ile Hıristiyanların kurduğu anti-Balaka arasındaki ' şiddet gösterisi' büyüyor. Fransa ve Afrika Birliği askerlerinin akan kanı durduramadığı ülkede Djotodia'nın ocak ayı başında istifa etmesi ve başkent Bangui'nin eski Belediye Başkanı Catherine Samba-Panza'nın geçiş hükümeti liderliğini üstlenmesi de şiddeti engelleyemedi. Yüzlerce asker ve asker adayından oluşan kalabalık, eski bir Seleka milisi olduğundan şüphelendikleri bir adamı sokak ortasında linç ederek öldürdü. Olay, Samba-Panza'nın Bangui'de askerlere ve asker adaylarına hitap edip ulusal ordunun yeniden kurulmasının öneminden bahsettiği ve "Sizlerle gurur duyuyorum" ifadelerini kullandığı konuşmasından sadece dakikalar sonra gerçekleşti. Adamın ilk bıçak darbesinin yemesinin ardından Burundili barış gücü askerleri olaya müdahale etmeye çalıştı. Burundili askerler, sayıları gittikçe artan asker kalabalığından korumak için yaralı adamın etrafını sardı. Ancak Orta Afrika askerlerinin üzerlerine yürümesi üzerine Burundili askerler de geri çekilirken, kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi bile açmamaları dikkat çekti. Ardından da linç başladı. Bazı askerler adamı bıçaklayıp vücudunu delik deşik ederken, diğerleri de yüzüne tekmeler attı. Bazı askerler ise beton bloklarla adamın yüzünü ve vücudunu ezdi. Bu sırada kalabalıktan ise alkışlar ve tezahüratlar yükseliyordu. Orduya katılmak için orada bulunduğunu söyleyen bir asker adayı, "Onu ellerimle öldüreceğim" dedi. Askerler daha sonra ise adamın cesedini sokakta sürüklemeye başladı. Bu sırada bir polis de aracından inip müdahale etmek istedi. Ancak askerler, 'hain' olmakla suçladıkları polisi de engellemeyi başardı. Diğer polisler, kalabalığın arasından aldıkları polisi araca bindirip olay yerinden uzaklaştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...