Orlene Kasırgası Meksika'yı vurdu: Yüzlerce kişi evinden tahliye edildi

Düzenleyen:
Orlene Kasırgası Meksika'yı vurdu: Yüzlerce kişi evinden tahliye edildi

DÜNYA Haberleri

Orlene Kasırgası, Meksika’nın Sinaloa eyaletindeki Isla del Bosque kasabasında karaya indi. Bölge kasırga sebebiyle boşaltıldı.

Büyük Okyanus’ta oluşan Orlene Kasırgası, Meksika’yı vurdu. Sinaloa eyaletindeki Isla del Bosque kasabasında karaya inen Orlene, bölgede şiddetli yağışlara ve fırtınaya sebep oldu. 

SAATTE 165 KİLOMETRE HIZLA İLERLİYOR

Kategori 1 kasırga seviyesindeki afet sonrası bazı yerleşim bölgelerinde elektrik ve su kesintisi yaşandı. Yıkılan ağaçlar yüzünden bazı yollara ulaşım durdu.
Yetkililer, riskli bölgelerde yaşayan 400 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Saatteki hızı 165 kilometreyi bulan kasırganın Sinaloa, Nayarit, Durango, Jalisco ve Colima eyaletlerinde etkisini göstermesi bekleniyor.

"EVLERİNİZİ TERK EDİN"

Meksika Ulusal Sivil Koruma Koordinasyonu, Orlene Kasırgası sebebiyle vatandaşların tedbirli olmalarını ve akarsulardan geçmekten kaçınmalarını tavsiye etti. Nehir ya da göl çevresinde oturanların da su seviyesine dikkat ederek muhtemel sel durumunda evlerini terk etmeleri istendi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Orlene Kasırgası'nın bölgedeki deniz ulaşımını olumsuz etkilemesi sonucu Sinaloa Topolobambo Limanı geçici olarak ulaşıma kapandı. Ayrıca Sinaloa, Jalisco ve Nayarit eyaletlerinin birçok şehrinde de eğitime ara verildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...