Orduyla Türkmen milisleri Telafer Havaalanı dışında kentten çıktı

/ Kaynak: AA
Orduyla Türkmen milisleri Telafer Havaalanı dışında kentten çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak ordusu ile Türkmen aşiret milislerinin Telafer Havaalanı dışında kentten çekildiği bildirildi.

Emniyet kaynakları, ordu ve silahlı Türkmen aşiret milislerinin Telafer'den çekildiklerini sadece havaalanını kontrol altında tuttuklarını belirtti.Çekilmenin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları ile çatışma yaşanmadan gerçekleştiği ifade edildi.
Sabah saatlerinde Telafer'in bazı semtlerinde çatışmaların yaşandığı belirtilmiş, olaylarda 8 IŞİD militanının öldürüldüğü açıklanmıştı.
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerini kontrolü altına almıştı. Bölgedeki Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçeleri de IŞİD'in eline geçmişti.
Irak'ın batı ve kuzey batısının büyük bölümünü ele geçiren IŞİD terör örgütü, "ilerlerleyişinin hedefinde Bağdat olduğunu" duyurmuştu. IŞİD'in, örgüte itaat etmeyen Sünniler ile tüm Şii sivilleri hedef alan ve çoğu kez katliamla sonuçlanan saldırıları sebebiyle, Iraklı Şiilerin en büyük dini otoritesi Ayetullahuzma Ali Hüseyin Sistani de "Cihad fetvası" vererek tüm Şiilere seferberlik çağrısında bulunmuştu.
Yaşanan olaylar üzerine yaklaşık 1 milyon sivil, yurt dışına, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ve güney illerine göç etmek zorunda kalmıştı.
nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...