Ömer Çelik'den AB'ye ilk çağrı: 'Alet olamayın'

Düzenleyen:
Ömer Çelik'den AB'ye ilk çağrı: 'Alet olamayın'

DÜNYA Haberleri

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşen AB Bakanı Ömer Çelik, "AB'nin terör örgütü PKK'nın propagandasına alet olmamalı" açıklamasını yaptı.

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, HDP operasyonu sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili olarak AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüştü. Çavuşoğlu, Mogherini'ye, HDP operasyonu kapsamında Türkiyenin hassasiyetlerini aktardı.

BAKAN ÇELİK TÜRKİYE'NİN HASSASİYETLERİNİ ANLATTI

AB Bakanı Ömer Çelik, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşerek, HDP milletvekillerinin gözaltına alınmaları ve bazılarının tutuklanmalarına ilişkin gelişmeler hakkında Türkiye'nin hassasiyetlerini iletti.

"AB, PKK PROPAGANDASINA ALET OLMAMALI"

Çelik, görüşmede, AB'nin terör örgütü PKK'nın propagandasına alet olmamasını, eksik bilgiyle tek tarafılı çağrı yapmak yerine dengeli açıklamalar yapmalarını beklediklerini de vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...