Ölü bulunan gazeteci Pribılovskiy Putin'i en çok eleştirenlerdendi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Ölü bulunan gazeteci Pribılovskiy Putin'i en çok eleştirenlerdendi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Moskova'da önceki gece evinde ölü bulunan muhalif gazeteci Pribılovskiy, Devlet Başkanı Putin karşıtı görüş ve yazılarının yanı sıra Rus istihbaratına yönelik eleştirileriyle tanınıyordu.

Rusya'nın başkenti Moskova'da önceki gece evinde ölü bulunan muhalif gazeteci ve yazar Vladimir Pribılovskiy, Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı görüş ve yazılarının yanı sıra Rus istihbaratına yönelik eleştirileriyle tanınıyordu.

Pribılovskiy, Putin’i Rusya yönetimini KGB geçmişi olan kişilere teslim ettiği gerekçesiyle eleştiriyordu. Pibılovskiy, Putin'in yönetimi ve kararlarında KGB ile bağlantı kurduğu teorilerin yer aldığı bir kitap kaleme aldı.

"Putin gitmeli" deklarasyonuna imza atmıştı

"Devlet Başkanı Putin döneminde KGB ve Rusya şirketi" isimli kitap 2009 yılında ABD ve 2010'da Rusya'da basıldı. Kremlin’e yönelik eleştirileriyle dikkat çeken muhalif Pribılovskiy, 2010'un mart ayında "Putin gitmeli" deklarasyonuna imza atarak Putin'i istifaya davet etti.

Yazarlık hayatına 70'li yılların sonunda Sovyetler Birliği'nde başlayan Pribılovskiy, 1980'lerde SSCB'de yasaklı kitapların tercümesi ve el altından dağıtılan muhalif "hronograf" gazetesinde çalıştı.

Soyvetler Birliği'nin dağılmasını destekleyen Pribılovskiy, 1993 olaylarında "gerçek demokrat" olarak tanımladığı Boris Yeltsin'in yanında yer aldı.

Pribılovskiy, önceki gece Moskova'daki dairesinde ölü bulunmuştu. Putin muhalifi Pribılovskiy'nin sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...