Öcalan’a ‘onursal’ vatandaşlık

Düzenleyen:
Öcalan’a ‘onursal’ vatandaşlık

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü PKK’nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan, yakalanmadan önce bir süre sığındığı İtalya’nın Palermo Belediyesi tarafından onursal vatandaşlığa layık görüldü.

Terör örgütü PKK’nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan, yakalanmadan önce bir süre sığındığı İtalya’nın Palermo Belediyesi tarafından onursal vatandaşlığa layık görüldü. Palermo Belediyesi’nden onursal vatandaşlığın Öcalan’ın şahsında Kobani direnişine ve demokratik konfederalizme verildiği yönünde açıklama yapıldı. Tören için 12 Aralık tarihinin özellikle seçildiğini belirten yetkililer, “12 Aralık tarihi İtalyan halkları için acı bir gündür. 12 Aralık 1969’da İtalya’da Banca Nazianle dell’agricoltura Mailand’a gerçekleşen bombalı saldırı 17 kişinin ölümüne, 88 kişinin ağır yaralanmasına sebep oldu. Bu saldırı İtalyanlar tarafından ‘Strage di Stato’ yani devletin ilk terörist eylemi olarak adlandırıldı” denilerek Ankara ve Suruç’ta gerçekleşen katliamlar için Türkiye suçlandı. Mustafa Doğru PALERMO

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...