Obez çocuğu olan aileye para cezası

Obez çocuğu olan aileye para cezası

DÜNYA Haberleri

Porto Riko'da çocukları obez olan ailelere para cezası geliyor. Yasa tasarısı tartışma yaşatıyor

Porto Riko'da hükümet, geçtiğimiz günlerde obeziteyle mücadele için oldukça ilginç bir yasa teklifi sundu. Sunulan kanun teklifine göre ülke genelinde çocukları aşırı kilolu olan ana-babalar, kendilerine verilen süre zarfı içinde çocukları kilo veremezse 800 dolara kadar para cezasına çarptırılacak. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bu yasa teklifinin, son yıllarda ülke genelinde artış gösteren obezite sebebiyle sunulduğunu ve yasanın, obezitenin engellenmesi için uygulanacağı belirtildi. Söz konusu yasanın onaylanması hâlinde obezite ile mücadelede ebeveynlerin haricinde okul öğretmenleri de yer alacak. Öğretmenler, sınıflardaki potansiyel obez çocukları tespit ederek ailelerini tedbir alması yönünde uyarabilecek. Çocukları obez olan ailelere ise sağlık bakanlığı personelleri tarafından 6 ay boyunca kilo takibi yapılacak. Bu süre zarfında istenilen kilo kaybı gerçekleşmeyen çocukların anababalarına 600 ile 800 dolar arasında para cezası verilecek. nbsp;
YÜZDE 28'İ AŞIRI KİLOLU nbsp;
Yasa teklifi muhalifler tarafından sert dille eleştiriliyor. Bazı tıp uzmanları ve diyetisyenler de obezitenin çoğunlukla genetik problemlerden kaynaklandığını, dolayısıyla bu uygulamanın asla çözüm getirmeyeceğini savunuyor. Porto Riko'da çocukların yüzde 28'inin obez kategorisine girdiği bilinirken, bu oranın her yıl artış gösterdiği de araştırmalarda belirtiliyor.
KAYNAK: A HABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...