Obama'ya zehirli mektup gönderen şahıs bulunamadı

/ Kaynak: CHA
Obama'ya zehirli mektup gönderen şahıs bulunamadı

DÜNYA Haberleri  / CHA

ABD Başkanı Barack Obama ile iki yetkiliye zehirli mektup gönderdiği iddia edilen Paul Kevin Curtis hakkındaki suçlamalar kaldırıldı.

ABD Başkanı Barack Obama ile iki yetkiliye zehirli mektup gönderdiği iddia edilen Paul Kevin Curtis hakkındaki suçlamalar kaldırıldı. Federal Mahkeme'nin, Curtis'in kefalet ile salıverilmesi kararının ardından Federal Soruşturma Ofisi (FBI) de sanık hakkındaki suçlamalardan vazgeçti. nbsp;

Curtis, Boston Maratonu'na yapılan bombalı saldırıyla aynı gün içinde risin zehri olan postayı Obama ile birlikte iki yetkiliye gönderdiği şüphesi ile tutuklanmıştı. Curtis'in suçlu olmadığı anlaşılınca, bu kişiyle bir husumeti olduğu belirtilen J. Everett Dutschke isimli şahsın evine baskın düzenlendi. Fakat Dutschke hakkında herhangi bir yasal işlem yapmadı. FBI baskınından sonra Dutschke, ''Ben vatansever bir Amerikalıyım! Benim kimseye karşı bir kinim yok! Kimseye de zehirli mektup göndermedim.'' diye konuştu.

Serbest bırakılan Curtis ise basın toplantısı düzenleyerek, ''Başkan Obama'ya saygı duyuyorum. Ben ülkemi seviyor ve hiçbir zaman onu ve diğer yetkilileri tehdit edecek birşey tasarlamadım.'' diye konuştu.

Geçimini Elvis, Prince, Johnny Cash, Bon Jovi gibi müziğin efsane isimlerinin taklidini yaparak sağlayan Curtis, Obama ile Mississippi Senatörü olan Cumhuriyetçi Roger Wicker ile Lee County hakimi Sadie Holland'a zehirli mektup gönderdiği suçlamasıyla tutuklanmıştı.
Obama ile diğer iki yetkiliye gönderilen zehirli mektupta; ''Bir yanlışı görmek ve açığa çıkarmamak, bu yanlışın sürmesine sessizce ortaklık etmektir. Ben K.C. Bu mesajı onaylıyorum.'' yazıyordu.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...