Obama'dan Erdoğan'a özel ağırlama

Obama'dan Erdoğan'a özel ağırlama

DÜNYA Haberleri

Bugüne kadar 14 defa ABD'ye giden ve otelde konaklayan Başbakan Erdoğan'ın 16 Mayıs tarihindeki ziyaretinde bir ilk yaşanacak. ABD Başkanı Obama, Erdoğan'ı önemli konuklar için tahsis edilen ve Beyaz Saray'ın karşısında yer alan Blair House'ta ağırlayacak.

nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi temaslarda bulunmak üzere 16 Mayıs'ta gerçekleştireceği ABD gezisinin detayları yavaş yavaş netleşmeye başladı. Bugüne kadar 14 defa ABD'ye giden Erdoğan'ın tarihî ziyaretinde bir ilk yaşanacak. Önceki ziyaretlerinde otelde konaklayan Erdoğan, bu defa önemli konukların misafir edildiği Beyaz Saray'ın hemen karşısında yer alan ve devlet konukevi olarak kullanılan Blair House'da kalacak. Bugüne kadar birçok önemli lider ve devlet adamını ağırlayan Blair House'un Türk konukları arasında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, yine merhum Başbakan Bülent Ecevit ve eski Başbakanlardan Tansu Çiller yer alıyor. Obama'nın Türk heyetine Blair House'u tahsis etmesi önemli bir jest olarak yorumlandı.

nbsp;Obama'dan Erdoğan'a özel ağırlama

180 yıllık Blair House'taki her oda sanat eserleriyle dolu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...