Obama'dan, Cumhuriyetçilere sert eleştiri

/ Kaynak: AA
Obama'dan, Cumhuriyetçilere sert eleştiri

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama, sağlık reformunu iptal etmeye veya geciktirmeye çalışan Cumhuriyetçilere sert çıktı.

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçilere, sağlık reformunu iptal etme ya da geciktirme imkanını asla tanımayacağını söyledi. Obama, başkent Washington yakınlarındaki bir okulda, kendi iktidarının belki de en önemli icraatı olan ve bazı kilit unsurlarının 1 Ekim'de yürürlüğe girmesi beklenen sağlık reformuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu oluşturan Cumhuriyetçiler, hükümet bütçesine fon sağlamak ya da 16,7 trilyon dolarlık federal borçlanma limitini artırmak için, halk arasında "ObamaCare" olarak bilinen sağlık reformunun geciktirilmesi ya da reforma finansman akışının kesilmesini şart koşuyor.

Konuşmasında Cumhuriyetçilere sert eleştiriler yönelten Obama, Cumhuriyetçilerin sağlık reformunu engelleme gayretlerine hoşgörü göstermeyeceğinin altını çizdi.

Obama, "Bazıları, bu yasayı (sağlık reformu) iptal edemezlerse hükümeti işlemez hale getirmekle tehdit ediyorlar. Bazıları bu yasayı geciktirimezlerse, Amerika'nın borçlarını ödemeyi reddederek ekonomik bir tıkanma tehdidi savuruyorlar. Ben ABD Başkanı olduğum sürece böyle birşey olmayacak. Sağlık reformu yürürlükte kalacak" diye konuştu.

Bazı Cumhuriyetçileri, sağlık reformunun etkileri konusunda "çılgınca" tahminlerde bulunmakla eleştiren Obama, reformun Amerikan halkına sağlayacağı yararlara ayrıntılarıyla değindiği bir saat süren konuşmasında, kendisine oy vermeyenlerin bile sağlık reformu planına kaydolacağını savundu.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Obama, Cumhuriyetçilerin sağlık reformunun başarılı olmasından endişe ettiğini savunarak, "Cumhuriyetçiler, insanların reformun hoşlarına gittiğini farkına varmasından önce bunu iptal etmek istiyorlar" ifadesini kullandı. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...