Obama: Suriye, Esad'dan farklı bir liderle geçiş sürecini geçirmeli

Obama: Suriye, Esad'dan farklı bir liderle geçiş sürecini geçirmeli

DÜNYA Haberleri

Obama, Beşşar Esad'a “halkını bombalayan tiran” benzetmesi yaptı ve Suriye'de Esad'le devam edilmesinin mümkün olmadığını söyledi

ABD Başkanı Obama Birleşmiş Milletler toplantısında Suriye konusunu konuştu. ABD Başkanı Barack Obama, Beşşar Esad'e “halkını bombalayan tiran” benzetmesi yaptı ve Suriye'de Esad'ladevam edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.Birleşmiş Milletler (BM) 70'inci Genel Kurul toplantıları başladı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen ABD Başkanı Barack Obama, Beşşar Esad'i hedef aldı. Esad'i “halkını bombalayan tiran” olarak niteleyen Obama, Suriye'de iç savaş öncesi duruma dönmenin mümkün olmadığını belirterek, “Gerçekçi olmamız, Esad'den başka bir lidere geçmemiz gerekiyor” dedi.

Küba bir gecede değişmeyecek ama değişiklikler sayesinde Küba halkının hak ettiği yaşamı onlara verebiliriz.

'ABD'YE ÖLÜM' DEMEK İRAN HALKINA DAHA ÇOK İŞ OLANAĞI SAĞLAMIYOR

Uluslararası standartları uygulamak tüm devletler için çok önemli. Senegal'den İran gibi bir ülke artık bu yoldan gidebilir. Aman İran hala şu günlerde çeşitli bölgelerde çatışmaları körüklüyor. İran halkının çok büyük bir tarihi var ve potansiyeli var. İran halkı 'ABD'ye ölüm' sloganı atarak daha çok iş imkanı açılmayacak ve daha çok standart sağlamayacak.

Bu sistem tamamen çökerse harekete geçmemiz gerekecek. Birlikte hareket edersek daha güçlü oluruz. Sadece Irak'tan değil Libya'dan aldığımız dersleri de unutmamalıyız.

ABD 50'den fazla ülkeyle bir araya gelerek yeni bir kapasite geliştirdi. Bu şekilde BM'nin güvenlik politikalarına katkı sağladı. Ancak bunu hep birlikte yapmalıyız.

IŞİD FELAKETİNİ EL KAİDE GİBİ DEFEDECEĞİZ

Uluslararası kapasitemiz en çok Suriye'de test edildi. Bir diktatör ülkesinde halkına mezalim uyguladığında bu sadece bir ülkenin iç güvenlik meselesi olmaktan çıkar. Aynı şekilde IŞİD gibi bir felaket kadınların kafasını kopardığında bu bir ülkenin iç meselesi olmaktan çıkar.

IŞİD gibi bir felaketin hiçbir yerde barındıramayız.

ABD, RUSYA VE İRAN DAHİL TÜM ÜLKELERLE ÇALIŞMAYA HAZIR

ABD Rusya ve İran dahil tüm ülkelerle çalışmaya hazırdır. Askeri önlemleri bir yere kadar  önemli olan bölgede siyasi çözümü sağlamak.  Bizim işimiz bu aşırı hareketi reddetmek.

Gerçeklik Esad'dan uzakta bir liderle geçiş süreci gerektirir. Ortadoğu'da yaşananlara çözümün kolay bir cevabı yok.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...