Obama, 'Senato'dan geçeceğinden ümitliyim'

/ Kaynak: AA
Obama, 'Senato'dan geçeceğinden ümitliyim'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama bütçe tasarısının Senato'dan geçeceğinden ümitli olduğunu söyledi

ABD Başkanı Barack Obama, tartışmalı bütçe tasarısının ABD Temsilciler Meclisi'nden geçmesini memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Senato'dan da geçeceğinden ümitliyim" dedi. Obama, Ulusal Güvenlik ve Kamu Sağlığı ekipleriyle görüşmesinden önce yaptığı açıklamada, hükümetin resmi olarak "kapanmasına" 2,5 saat kala onaylanan bütçe tasarısının mevcut siyasi şartların doğası gereği bir "uzlaşı tasarısı" olduğunu söyledi.
Tasarının desteklemediği bazı maddeleri içermesine karşın sağlık sigortası, iklim değişikliği, erken çocukluk eğitimi gibi alanlarda kaydedilen ilerlemenin sürdürülmesini sağlayacağını savunan Obama, "Bu yüzden, bütçe tasarısının ABD Temsilciler Meclisi'nden geçmesinden memnuniyet duydum ve Senato'dan da geçeceğinden ümitliyim" diye konuştu.
Obama, 1,1 trilyon dolarlık tasarının ABD Savunma Bakanlığı'na IŞİD'le mücadele için gerekli olan finansmanı da sağladığına dikkati çekerken, geçen yıl yaşanan bütçe krizinin savunma faaliyetlerini olumsuz etkilediğini dile getirdi.
Bütçe tasarısında kaynak ayrılan bir başka önemli başlığın ebolayla mücadeleye olduğuna değinen Obama, hastalığın ABD'de yayılmamasının tehlikenin sona erdiği anlamına gelmediğini vurgulayarak, "Bu hastalığı en yaygın olduğu yerde yenene kadar yenmiş sayılmayız. Orası da Batı Afrika" ifadelerini kullandı.
Başkan Obama'nın onayına sunulmadan önce ABD Senatosu'nda da kabul edilmesi gereken bütçe tasarısı, IŞİD'le mücadeleye 5, ebolayla mücadeleye ise 5,4 milyar dolarlık kaynak ayrılmasını öngörüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...