Obama, 'Kimyasal silah konusunda kırmızı çizgiyi dünya belirledi'

Obama, 'Kimyasal silah konusunda kırmızı çizgiyi dünya belirledi'

DÜNYA Haberleri

G20 zirvesine katılmak için Rusya'ya giden ABD Başkanı Barack Obama, zirve öncesi basın toplantısı düzenleyerek soruları cevapladı.

G20 zirvesine katılmak için Rusya'ya gitmeden önce İsveç'in başkenti Stockholm'e 24 saatlik bir gezi gerçekleştiren ABD Devlet Başkanı Barack Obama, İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt ile ortak basın toplantısı düzenledi. Suriye'ye müdahale ile ilgili sorulara cevap veren Obama, kimyasal silah kullanılmasına cevap verilmezse kendisinin değil, "ABD'nin, Amerikan Kongresi'nin ve uluslararası toplumun güvenilirliğinin tehlikede olacağını" söyledi. Amerikalı lider, "kimyasal silahlar konusundaki kırmızı çizgiyi dünya belirledi" dedi. Obama, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kimyasal silahları kullandığına dair istihbaratları olduğunu vurgularken Kongre'nin müdahaleye onay vereceğine dair inancının tam olduğunu tekrar belirtti. Irak savaşına karşı olduğunu ve aynı hataları Suriye'de tekrarlamayacaklarını vurgulayan Obama, askeri müdahalenin Suriye krizine çözüm olmayacağını bildiğini, siyasi çözümün şart olduğunu söyledi. ABD Başkanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tutumunun değişeceğine inandığını aktardı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...