Obama: 'Karadan saldırı aşamasındayız'

Obama: 'Karadan saldırı aşamasındayız'

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'e karşı saldırıya geçme aşamasındayız dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Irak'a bin 500 Amerikan askerinin daha gönderilmesine ilişkin, "IŞİD'in ilerleyişini sadece durdurmakla kalmayıp, saldırıya geçme aşamasındayız" dedi.
CBS Televizyonu'na açıklamalarda bulunan Başkan Obama, bin 500 Amerikan askerinin muharebe güçleri arasında yer almayacağını, sadece danışmanlık rolü üstleneceğini belirtti.
Obama, "Birinci aşama güvenilir ve kapsayıcı bir Irak Hükümeti oluşturulmasıydı; bunu yaptık. Şimdi, IŞİD'in ilerleyişini sadece durdurmakla kalmayıp, saldırıya geçme aşamasındayız. Hava saldırıları IŞİD'in vurucu gücünü azaltmakta ve ilerlemesini yavaşlatmakta çok etkili oldu. Şimdi IŞİD'i geri püskürtmek için kara kuvvetlerine ihtiyaç var, Irak kara kuvvetlerine" şeklinde konuştu.
Irak'a daha fazla asker gönderip göndermeyeceğine yönelik soruya ise Obama, "Başkomutan olarak asla, asla diyemem" yanıtını verdi.
Obama, diğer koalisyon üyelerinin de operasyona katılacağını ve Amerika'dan daha az askere gerek duyulabileceğini kaydetti.
ABD'nin Bağdat Hükümeti'nin isteğinin ardından Irak'a gönderdiği bin 500 ek asker, ülkede mevcut birlikleri neredeyse iki katına çıkarıyor.
Amerikan Savunma Bakanlığı (PENTAGON) sözkonusu askerlerin Irak Ordusu'ndan 9, Peşmerge Güçleri'nden de 3 tugayı eğitmek üzere çeşitli merkezler kuracaklarını açıkladı.

Kaynak: Rudaw

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...