Obama, hapishane gezdi

Obama, hapishane gezdi

DÜNYA Haberleri

Ceza sisteminde reform hazırlığında olan ABD Başkanı Barack Obama bir ilke imza attı ve Oklahoma'daki bir hapishaneyi ziyaret etti.

Sabah erken saatlerde Hapishaneler Bürosu Müdürü Charles Samuel ile birlikte hapishaneye giden ve mahkumların kaldığı hücreleri gezen Obama, hükümlülerin koşulları ve kaldıkları yerle ilgili bilgi aldı.
6 MAHKUMLA GÖRÜŞTÜ
Obama, hapishanenin, ziyareti nedeniyle mahkumların başka bir bloga taşındığı boşaltılan kısmını ve uyuşturucu bağımlılığı önleme birimini gezdi. Obama hapishane turu sırasında uyuşturucuyla ilgili suçlar yüzünden yatan 6 mahkumla da görüştü.
"GENÇLERİ TEHLİKELERDEN UZAK TUTMALIYIZ"
Daha sonra basına açıklamalarda bulunan Obama, hapishanelerin kalabalıklığı sorununa dikkat çekti ve ayrıca insanlar suça bulaşmadan onlara erişerek, suçtan uzak tutulmaları gerektiğini söyledi. Obama, çok fazla genç insanın suça bulaşmasının kanıksandığını, normal gibi algılandığını belirterek, "Gençlerin akılsızca şeyler yapması normaldir, hatalar yapabilirler. Gençleri çevrelerindeki tehlikelerden uzak tutmalıyız. Eğer onlara farklı fırsatlar ve başka bir yaşam hedefi verirsek gelişme gösterebilirler" diye konuştu.
"TANRIYA ŞÜKÜR BENİM BAŞIMA GELMEDİ AMA.."
Obama, "Tanrıya şükür benim başıma gelmedi ama" diyerek, mahkumlarla kendisi arasındaki farkın sadece, sistemin desteğini görmesi ve büyürken ikinci bir şansa sahip olması olduğunu söyledi. Beyaz Saray'dan duyurulan ceza sistemi reformu, hücre hapsi cezasının gözden geçirilmesini ve küçük suçlarda infaz koşullarının yumuşatılmasını öngörüyor. Beyaz Saray, Kongre'yi de bu konuda harekete geçmeye çağırdı.
KAYNAK: EN SON HABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...