Obama gizli telekulak faaliyetini savundu

Obama gizli telekulak faaliyetini savundu

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Obama, ülkeyi sarsan telefon ve internet kayıtlarının izlenmesine, 'güvenlik için özel hayatın gizliliğinde gerekli bir esnetme' dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ülkeyi sarsan telefon ve internet kayıtlarının izlendiği skandalda yönetimin uygulamalarını savundu. Başkan bunun ülke güvenliğini sağlamak için özel hayatın gizliliği ilkesinde gerekli bir esnetme olduğunu ve sistemin hakimler ve kongre tarafından sıkı denetim altında olduğunu vurguladı: "Kimse sizin telefon konuşmalarınızı dinlemiyor. Program bununla ilgili bir şey değil. Ama şunun farkında olmak önemli, yüzde yüz güvenlikle birlikte yüzde 100 özel hayatın gizliliği ve sıfır rahatsızlığa bir arada sahip olamazsınız." Washington Post gazetesi Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ve Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) önde gelen 9 internet şirketinin sunucularına doğrudan ulaştığını ve kişisel hesaplardan görüntüleri, fotoğrafları, elektronik postaları ve belgeleri ele geçirdiğini iddia etmişti.
Aralarında Verizon, Google, Apple, Facebook ve Yahoo'nun da olduğu şirketlerin tamamı iddiaları yalanladı.
Her ne kadar Obama teknik takip ve inceleme konusunda anayasal sınırın net bir şekilde korunduğunda ısrar etse de kamuoyunun şüpheleri sürecek gibi görünüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...