Obama DAEŞ'i yok etmek için söz verdi

Düzenleyen:
Obama DAEŞ'i yok etmek için söz verdi

DÜNYA Haberleri

Rusya lideri Putin’e çağrıda bulunan Obama, “Moskova yönetimi DAEŞ’le savaşırsa biz de Rusya’ya yardımcı olacağız” açıklamasında bulundu

ABD Başkanı Barack Obama’da terör örgütü DAEŞ’e karşı mücadelede önemli açıklamalarda bulundu. Önce Türkiye’de G20 Liderler Zirvesine katılan ardından Asya ülkelerini ziyaret eden Obama, Washington’a dönmeden önce Malezya’da DAEŞ ile mücadele konusunda yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Konuşmasında DAEŞ’i yok etmeye söz veren Başkan Obama, “Terör örgütünü tamamen temizlemesi için bütün gücümle çalışıyorum. DAEŞ’in bitirilmesi için yapılacakların başında örgütünün finans kaynaklarını kesmek ve terörist liderleri yakalamaktır” diye konuştu.  
“RUSLAR, DAEŞ’İ GÜÇLENDİRDİ”
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e de çağrıda bulunan ABD Başkan Barack Obama, “Rusya direkt olarak DAEŞ’le savaşmaya odaklanırsa, kendilerine yardımcı olacağım” ifadesini kullandı. Rusya’nın stratejik bir kararla DAEŞ’in üzerine gitmesi gerektiğini belirten Obama, “Rusların Suriye’deki askeri operasyonları DAEŞ’i yolundan alıkoymadığı gibi aksine daha güçlendirdi” açıklamasında bulundu. Başkan Obama, Moskova ile Suriye lideri Beşar Esad’ın çekilmesi anlamına gelen lider değişimi konusunda anlaşmaya varmayı umduğunu da belirtti. Obama, son görüşmelerinde Putin’e, “Rus vatandaşlarını öldürenlerin peşine düşülmeli” dediğini anlattı. 224 kişinin hayatını kaybettiği Rus yolcu uçağını DAEŞ’in düşürdüğü ortaya çıkmıştı. ABD ve müttefiklerinin DAEŞ’e karşı yenilgiyi kabul etmediklerini söyleyen Obama, terörizmin, “yeni normal” olarak kabul edilemeyeceğini söyledi ve “güçsüz değiliz” şeklinde konuştu. Paris terör saldırılarının ardından, Obama yarın Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ı Beyaz Saray’da ağırlayacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...