Obama, 'Çocuklar nefretle yetiştirilmemeli'

Obama, 'Çocuklar nefretle yetiştirilmemeli'
DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Obama, BM Genel Kurulu 49. dönem genel görüşmelerinde konuşma yaptı.

Ebola ile mücadele için elimizden geleni yapıyoruz. nbsp;Amerika İran'ın nükleer sorunlarının çözülmesi için hala uğraşıyor. Biz dünyada savaşın olmadığı bir yeryüzü istiyoruz. Biz İran halkına ve yetkililerine burdan yeniden sesleniyoruz. Amerika pasifikte olmayada devam edecek. Ülkeler arası ticaretin devam etmesi için, bütün kurallara uymaları istiyoruz. 2030 yılına kadar aşırı yoksulluğun kökünü kazımak için çalışıyoruz. Karbon ilizyonlarını sınırlamak BM bir çok çalışmaları var. Ancak bilim bize bunu söylüyor. Bütün ülkeler elini taşın altına koyarsa bu yollarla başarı sağlayabilir. Biz sınırlarımızın ötesinde bir yol almamız lazım.Çok daha ölümcül ve ideolojik işlerle karşılaşıyoruz. Mümkün olduğu kadar masum sivilleri öldürüyorlar. ABD olarak dış politikasını teröre reaksiyon olarak göstermiyor. Biz El kaide olarak onlarla uzun bir zamandır savaşıyoruz. Liderlerini öldürdük. Uslam içinde Amerika'ya geliyorsa, Amerikadaki Müslüman olarak yaşıyoruz. ABD olarak biz El kaide yi çökermiş durumdayız .. 4 noktaya odaklanmalıyız. Işid imha edilmeli, Işid karşılarına kim çıkarsa hepsini darmadığın ettiler. Toplu mezarlara insanları gömdüler. Masum insanların kafalarını kestiler. Bu videolar dünyanın her yerine servis edildi. Çekilen hiç bir acı bunu anlatamaz. Bu çalışmada tek başımıza değiliz. Başka ülkeleri işgal için kara harekatı yapmıyoruz. Hava saldırıları yapıyoruz. Önlerini kesmek ve finans kaynaklarını kesmeye çalışıyoruz. Bütün dünyanın buna katılmasına ve ışid e katılan insanlara sesleniyorum. Onlar biran önce o kampları terk etmelerini istiyoruz. nbsp;
Artık dünya için özellikde müslüman toplumlar için El kaide ve Işid için ideolojilerini inkar etmeleridir. Yeni doğan hiç bir çoçuğa nefret öğretilmemeli, bu dünyanın medeni insanları bu noktada şunu görüyorlar. Onların açtığı savaşı doğru bir savaş açıyoruz. Burda Işid in sahte bir müslümanlık arkasına saklanmasıyla alakalı bir kampanya başlatıldı. Okullarımızda radikalleşme yayılmadan önce bunları durdurmak gerekir. Dinler içersindeki savaş yeni bir şey değil yüzyılarda hristiyanlarda savaş yaptı. Bunun sonucunda insanlar acı ve sıkıntı çekiyor. Bu savaşların bir sonu yok. Herhangi bir yere doğru ilerlemeyez. Bu savaşları yapanların ellerine hiç bir şey geçmez.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...