Obama, 'Anlaşma, çözüme giden ilk adım'

Obama, 'Anlaşma, çözüme giden ilk adım'

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelerde anlaşmaya varılmasıyla ilgili olarak Beyaz Saray'da açıklama yaptı.

Cenevre'de varılan anlaşmanın, İran nükleer programına yönelik kapsamlı bir çözüme doğru önemli bir adım olduğunu belirten Obama, yeni anlaşmanın "güvenli bir dünyaya doğru önemli bir adım" olduğunu ve İran'ın nükleer silah elde etmesi konusunda tüm kaygıları gidermesi gerektiğini söyledi. Varılan anlaşmanın, bir ara aşama olduğunu, Batı'nın İran'a yönelik yaptırımları gevşetmesini öngördüğünü ifade eden Obama, 6 aylık süre içinde İran'ın taahhütlerini yerine getirmemeleri halinde ise Tahran yönetimi üzerindeki baskıyı artıracaklarını vurguladı. Yaptırımların yumuşatılması karşılığında İran'ın yeni santrifüjleri inşa etmeyeceğini ve modern santrifüjleri kullanmaktan vazgeçeceğini belirten Obama, İran'ın barışçıl nükleer program hakkını tanıdığını söyledi, ancak UAEK'nın sıkı denetiminde bulunması gerektiğini vurguladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...